I senaste Ottobre (1/2013) så fastnade jag för en vändsydd overall. Jag har ju lite extra stretchfrotté som jag inte visste vad jag skulle göra med. Även om filtarna (ja, det blev faktiskt två) jag gjorde häromdan reducerade förrådet rejält, så fanns det en lagom bit kvar för just en overall. Molntyget däremot var slut, så jag gjorde mig ett ärende på stan och skaffade lite till.

I brist på verklig modell i lagom storlek fick en docka duga.
20130328-133812.jpgDet var första gången jag gjort något liknande, jag har inte vändsytt något klädesplagg förut. Beskrivningen var inte helt lätt att förstå när man kom ner till benmuddarna och trots att jag nålade och vrängde för att se att det blev bra så lyckades jag vrida innertyget till ena benet ett varv runt, så det blev till att sprätta och göra om.
20130328-134151.jpg
20130328-134253.jpgTill slut blev det rätt i alla fall och jag är ganska nöjd med resultatet, även om vissa detaljer kunde blivit lite bättre. Overallen är helt vändbar så man kan välja vilket tyg som ska vara utåt och vilket som bebisen får gosa med. Overallen blir en present till nyaste syskonbarnet och jag hoppas att den ska bli lagom i vår.
Här kommer bilder på båda varianterna.

20130328-134726.jpg
20130328-134757.jpg
Mönster: Vändsydd overall, Ottobre 1/2013.

Material: Gul stretchfrotté från Jofotex, gula moln från Ohlssons, vit interlock till kantband och benslut samt tryckknappar från Stoff och Stil.

Tumme upp: Molntyget är så mjukt och mysigt, inte alls lika strävt oh konstigt som det första jag köpte på Ohlssons och sydde denna tröja i.

Tumme ned: Hade tänkt göra en applikation, men hittade inte Vliesofix-biten som jag trodde att jag skulle ha liggande.

Edit: Efter provning på systerdottern, som precis börjat dra storlek 68, så kunde vi konstatera att om man ska göra en till så ska man bredda benen lite. Rymligheten runt magen var ok.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.