Jag har alltid känt att det varit “slöseri” med tyg att göra babyfiltar, det går ju åt så mycket liksom. Men förra helgen blev jag inspirerad att göra en egen babyfilt. Jag hade lite tankar om vilka tyger, men hade inte allt hemma. Det jag hade var gul stretchfrotte, menjag behövde något till andra sidan. Den gula stretchfrotten har en jättehärlig färg, men jag har inte kommit på något jag kan göra med den, förrän nu. I veckan gick jag till Ohlssons tyger i hopp om att hitta en gul/vit-randig trikå, men istället hittade jag gula moln. De båda gula tygerna var i princip samma nyans, så det passade jättebra!
20130322-073011.jpg
Jag lade tygerna aviga mot aviga och ögonmåttade hur stor jag ville ha filten och klippte ut. Sedan overlockade jag kanterna och till sist kantade jag. Jag använde interlock från Stoff och Stil till kantningen. Kantbanden hade jag skurit ut med rullkniv och skärmatta och skarvade jag två stycken så att det skulle räcka runt hela filten. Bild på hur skarvningen blev finns nedan.
20130322-073051.jpg
Jag började kantningen genom att klippa ett litet jack på ena sidan och när jag kommit runt varvet klippte jag till “ändremsorna” och sicksackade ihop ändarna. Såhär blev slutresultatet:
20130322-073133.jpg
Mönster: Inget, ögonmåttade ut storleken.
Material:Stretchfrotte från jofotex, Molntyg från ohlssons, Interlock till kantband från Stoff och Stil.
Tumme upp: Jakob underhöll sig själv under hela syförloppet!
Tumme ner: Jag får inte till kantningen ordentligt. Raksträckorna blir rynkade om jag inte drar i tyget och hörnen blir rynkiga trots att jag sträcker tyget. Diffen har jag inställd på 2, så det är ju inte så konstigt, men om jag drar ner diffen får jag hoppstygn och trassel på baksidan istället. Ska prova att byta nålar och trä om maskinen vid tillfälle. Funkar inte det blir det en tur till symaskinsaffären för rådfrågning och möjligen är det dags för en service på maskinen. Kanske jag “köper mig” en kurstimme och får tips om hur jag ska ställa in maskinen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.