I somras gjorde jag en rejäl rensning av min garderob och sorterade ut sånt som skulle slängas och sånt som skulle åka till Myrorna. I samma veva kollade jag efter plagg som jag känner mig färdig med, men som kanske skulle kunna bli något till Jakob eller någon annan. I den högen hamnade bland annat en rosa tröja från Kappahl som jag planerat skulle bli en klänning eller tunika åt min systerdotter. Tröjan hade vita kanter vid halsringning, ärmslut och längst ner för att skapa illusionen att man hade en vit tröja under den rosa. Dessutom hade tröjan en V-ringning. Jag ville behålla de vita kanterna och det var inga problem i ärmsluten och längst ner, men det blev lite knivigare med halsringningen. Framstycket fick bestämma längden på klänningen utifrån att urringningen skulle bli lagom på en liten tjej. Men det innebar att bakstycket skulle bli för långt om jag ville ha med det vita både uppe och nere, därför fick det bli en söm bak på ryggen.

20111023-170336.jpg
På avigan blev sömmen ful som stryk, men rätsidan ser ok ut och det är viktigast :).

20111023-170634.jpg
Jag utgick från mitt pyjamasmönster (överdelen) men ställde ut klänningen så det skulle bli lite vidd. Egentligen är det bara ärmarna som är som mönstret när jag tänker efter.
Jag är väldigt förtjust i kvalitén på tyget och tygets färg och mönster så jag är jätteglad att det nu har blivit en liten klänning av den!

20111023-171147.jpg
Material: Gammal tröja från Kappahl, rosa med lite mönster och stenar på framsidan.

Tumme upp: Kul att kunna återvända plagg som mjuka och sköna och som man inte vill ha längre men ändå inte vill kasta/ge bort!

Tumme ner: Lite krångel med halsringningen, men det löste sig till slut.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.