För länge sedan lovade jag goda vänner att göra matchande mössor till far och dotter. När vi nu skulle besöka dem kom jag äntligen igång och färdigställde dem. Jag har i princip plankat Mössor med band från Villervalla. Jag har flera sådana mössor till sonen här hemma och tittade på hur den var gjord när jag ritade mönstret till den lilla. Den stora fick inget eget mönster utan jag bara breddade och förlängde genom att sonika flytta mönstret på tyget till lagom storlek.

20111003-063650.jpg
Nu är presenterna i fråga levererade och jag kan till och med lägga upp en bild med modeller!

20111003-064013.jpg
Mönster: MYCKET inspirerat av Villervalla.

Material: Turkos och ljusblå interlock från E-slöjd. Banden till knytningen är galgband från en av mina tröjor.

Tumme upp: Kul att göra och det går fort!

Tumme ner: Öronlapparna på lilla mössan hamnade lite långt fram. De ska sitta betydligt längre bak än jag trodde! Knytbandet kommer jag troligen byta ut. Det har redan fransat sig! När jag ända är igång flyttar jag nog bak öronlapparna lite också.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.