Förutom djungeltyget så beställde jag även lite av det blå molntyget från JNY Design. Det är verkligen en härlig blå färg! Tyvärr ger min mobilkamera inte färgen rättvisa.
Jag bestämde att jag ville göra en ny bodysuit, eller pyjamas, till grabben. Jag använde samma mönster som med tågdressen, men förlängde måtten halsringning-gren och gren-fot med ett par centimeter styck, för att förlänga användningstiden lite. Till kantband blev det en härligt gul färg!

20110811-124940.jpg
Jag valde att sy på kantbandet lite annorlunda jämfört med tågdressen. Istället för att ha 90-gradershörn längst ned vid fötterna valde jag att klippa av hörnen och kanta hela vägen runt. Det blev alltså lite rundat längst ner där nedersta knappen ska sitta. Det blev kalasbra och var mycket lättare att göra. Dessutom satte jag knapparna så att öppningen vid fötterna blev lite smalare vilket gör att han inte lika lätt kan sparka upp byxorna. När han har tågdressen så brukar han vakna med smalbenen bara och kalla för att han sparkat under natten så att byxbenen åkt upp.

20110811-130013.jpg

Mönster: Eget.

Material: Blåa moln från JNY Design.

Tumme upp: Kul att göra!

Tumme ner: Kantningen, igen. Hoppstygn och lite krångel med att tråden inte ville matas fram.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.