Sedan jag sydde tåg-dressen har jag varit sugen på att göra en kortärmad och kortbent variant. Häromdagen klippte jag till tyg och i tisdags fick jag tid att sy! Det blev gröna maskiner som jag köpte av Mjuka tyger på syfestivalen i Jönköping.

20110601-135933.jpg
Jag kortade ärmarna och benen jämfört med tågdressen, dessutom förlängde jag måttet halsringning->gren ett par centimeter. Med facit i hand blev det aningens för långt och det hade nog varit snyggare om både ärmar och ben varit lite kortare också. Men den är fullt funktionell och verkar gillas av grabben!

Mönster:Eget.

Material: Gröna maskiner från mjuka tyger samt vit muddväv från Stoff och stil till kantning.

Tumme upp: När tyget är tillklippt och man slipper trä om maskinerna så går det så fort att fixa! Dessutom fick jag till knäppningen precis som jag ville ha den!

Tumme ner: Bandkantaren igen, eller snarare vårt samarbete. Hade lagt remsan lite konstigt, så mitt i en söm började den korva sig i bandkantaren vilket resulterade i en hel del sprättande. Men jag klarade mig nästan helt utan hoppstygn denna gång!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.