Igår hände det! Inspirationen och orken kom till mig på samma gång! Jag har väldigt länge velat göra en bodysuit, eller pyjamas, men inte haft något mönster. Tanken var att jag skulle göra ett eget, för hur svårt kan det vara? :)
Igår när lillskrutten somnat kom jag äntligen till skott och satte mig på golvet och började rita. Jag utgick från ett oprövat mönster på en tröja (slipströja, Ottobre 6/2010), och kikade lite på en pyjamas i storlek 86 som börjar bli lite liten. Eftersom jag inte riktigt var säker på att det skulle bli bra så ville jag inte offra något “favorittyg”, men jag hittade mitt bruna nattåget-tyg från Jofotex och valde det. Jag hade glömt bort hur fint det är. Jag sydde en tröja och ett par byxor i det i höstas, men tyvärr fick jag en dålig batch av tyget, så det blektes väldigt mycket i tvätten. Både tröjan och byxorna används ofta, men tyget är väldigt mycket finare när de mörka färgerna faktiskt är mörka.
Jag hade precis nog med tyg så att det skulle räcka och jag som gillar att optimera tyganvändningen blev såklart glad! Klockan blev sen, men tillslut var alla sömmar sydda. Vis av erfarenhet vet jag att man inte ska slå i knappar sent på kvällen när man är trött, så jag lät bli och gick och lade mig istället, glad och nöjd. Imorse när jag skulle banka dit tryckknapparna lärde jag mig ytterligare en sak, det är inte bara när man är trött på kvällen man inte ska slå i knappar, det gäller även på morgonen när man är trött!
Efter lite knappkrångel blev den äntligen färdig!

20110526-103703.jpg

Jag gjorde en tankemiss så knapparna hamnade lite fel. Jag föredrar när främre tyget knäpps ovanpå det bakre, så att eventuella glipor inte syns framifrån, men det blev tvärtom tyvärr.

20110526-104913.jpg

Tyvärr har jag inte blivit bästa kompis med bandkantaren ännu och jag fick massor av hoppstygn bitvis. i halslinningen bak i nacken blev det så illa att jag borde sprättat och sytt om, men istället sydde jag med tät sicksack i stickningssömmarna och jag hoppas att det ska hålla.

20110526-104140.jpg

Nu är jag sugen på att göra en kortärmad och kortbent variant som är lite svalare på sommaren!

Mönster: Eget, stl 92, utgick från slipströja i Ottobre 6/2010 och lade till ben.

Material: Bruna nattåget från Jofotex samt vit muddväv från Stoff och stil till kantning.

Tumme upp: Efter en snabbprovning imorse kunde jag se att pyjamasen sitter jättebra! Till nästa kommer jag förlänga måttet nacke-gren så att användningstiden bli lite längre.

Tumme ner: Hoppstygn och knappbankande när man ät trött.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.