När jag såg klänningen “lime lemon” i Ottobre 1/2014 så blev jag sugen på att göra det. Äntligen blev det tillfälle i fredags när storkillen var hos farmor och farfar. Tygvalet var inte svårt, jag hade en dryg meter tyg med rosa botten mönstrad med siffror och bokstäver. Med två pojkar går det inte åt så mycket rosa tyg.
Lilla damen jag skulle sy till är lång för sin ålder, snart 4, så jag ändrade lite i mönstret som gick upp till stl 110. Dels lade jag både framstycke och bakstycke en bit från vikt kant när jag skar ut tyget, så vidden ökade med 2-3 centimeter. Dels lade jag till ett par centimeter på längden.
I halsringningen skulle man sy veck, 7 på fram-och bakstycke och 5 på vardera ärmen.20140505-064736.jpgVecken på baksidan blev lite sneda, annars lyckades jag bra!
Kantbandet valde jag att sy i en blågrön färg för att bryta av lite. Eftersom jag inte hade någon tråd som passade så lät jag den röda vara kvar i maskinen. Hade varit snyggare med en matchande färg, men det duger!20140505-065254.jpgTyget kommer från Skroten och kantbandet är interlock från Liandlo.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.