Häromdagen var jag in på Ohlssons och hittade några tyger jag gillade, bland annat en mönstrad jersey. Det fick bli en ny amningsanpassad Onion 2035.
Den här gången fållade jag inte den undre amningsöppningen, utan jag overlockade fast framilonband. Enkelt också smidigt att fixa eftersom man kan stoppa in framilonbandet i ett hål på pressarfoten. Bara man ser till att nålarna löper över bandet så är det bara att mata in tyget och framilonbandet hamnar perfekt under sömmen. Jag sträckte bandet lite lite under tiden det matades fram.
Istället för att ha kantband i halsringningen och övre amningsöppningen så satte jag svart trosresår. Detsamma i ärmsluten. Jag är jättenöjd med resultatet! Det var väldigt smidigt att göra också!20140223-090256.jpg
Trosresåren sydde jag först på med bred sicksack “räta mot räta” och sedan vek jag över resåren och sydde en sicksack-söm från rätsidan för att fästa resåren på baksidan. Om jag inte varit lat så skulle jag bytt till svart tråd, men vit funkar ju också.

Fållen längst ned är också gjord med en bred sicksack.

Mönster: Onion 2035, amningsanpassad enligt tidigare inlägg.

Material: Mönstrad Jersey från Ohlssons. Svart trosresår och framilonband från Bibbis textil.

Tumme upp: Det är så skönt att kunna gå från tanke till handling på bara en kväll!

 

2 Responses to Ännu en Onion 2035

  1. tina says:

    Du är så duktig. Den blev jätte fin. Mvh tina

  2. Jenny says:

    Tack Tina!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.