Sysuget har varit starkt på sista tiden, men stunderna att sy har varit få och orken har varit dålig. Men häromdagen fick några stunder över där jag kunde klippa ut delarna till en ny amningsklänning. Någon dag senare hann jag nätt och jämnt få till nog tid att snabbsy ihop den.

Det mesta flöt på bra, men när jag skulle sy ihop övre och nedre bakstyckena så slarvade jag och sydde ihop dem räta mot aviga! Turligt nog klippte jag extra mycket längd på bakstycket, så jag kunde bara klippa bort den felaktiga sömmen och göra rätt istället.

Resultatet blev en härlig sommarklänning med amningsfunktion!
20130724-232017.jpg
20130724-232141.jpg

Mönster: Onion 2035 aka Ceciliaklänning, med ändringar beskrivna här.

Material: Blåvitrandigt Ernsttyg köpt på Ohlssons. Vit mudd till kantning av hals och övre framstycket.

Tumme upp: Supernöjd med resultatet, speciellt sidsömmarna där jag lyckades passa in ränderna på fram-och bakstycke perfekt!

Tumme ner: Slarvet vid monteringen av bakstycket!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.