Vid en inventering av bebiskläder insåg jag att vi har väldigt mycket fler bodys än vad vi har byxor i de små storlekarna. Det kan mycket väl vara resultatet av att vi hade en kräkbebis förra gången. Efter lite rotande i tyghyllan hittade jag några småstumpar som skulle räcka bra till mönstret på bebisbyxor i senaste Ottobre (3/2013).

Första testet fick bli i den vita jerseyn med tunna svarta och lila linjer. Tygbiten var aningens smal, så jag vek mönsterpappret så att ungefär två centimeter på bredden försvann, då gick det in! Annars följde jag instruktionerna någorlunda, förutom att jag sydde på fotmuddarna innan jag sydde fot-gren-fot-sömmen.20130531-170005.jpgJag tycker att det blev väldigt konstig passform, det ser ut som om man skulle kunna dra midjan över huvudet på bebisen. Dessutom känns linningen lite stum med stickningen och resåren. Troligen kommer jag sprätta stickningen och göra mudden dubbel istället.

Andra försöket fick bli i gröna klövertyget. Sista biten räckte precis, men jag fick skarva och göra en söm mitt fram för att det skulle funka. 20130531-170511.jpgPå dessa gjorde jag både benmudd och midjemudd dubbel istället för att sticka ner kanten. Jag tycker det känns bättre, men vi får väl se hur de sitter när bebisen tittar ut.

Bredvid varandra ser byxorna ut såhär:20130531-170758.jpgKlöverbyxorna är aningens kortare och lite bredare än de randiga.

Mönster: Bebisbyxor från Ottobre 3/2013, stl 56, fast något omgjorda enligt ovan.

Material: Randig jersey och grön klöverjersey, båda från Ohlssons. Vit mudd, även den från Ohlssons.

Tumme upp: De här byxorna går att svänga ihop på nolltid, speciellt om man gör dubbel mudd och skippar resår/framilonband.

Tumme ner: Väntan, väntan, väntan. Två veckor kvar till beräknad förlossning.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.