Häromveckan fick jag möjlighet att besöka Skroten i Kinna/Skene. Där finns en uppsjö av fina tyger till lite bättre pris än på många andra ställen!

Jag skaffade bland annat gröna nattåget och lite matchande prickar. Det är första gången jag köper prickigt tyg. Varför har jag inte gjort det tidigare?

Planen var att göra två likadana t-shirts, en till Jakob och en till kusinen som fyller år nu i dagarna.

Fram-och bakstycke blev i tågtyget och ärmarna blev prickiga. När man använder olika tyger till ärmar och resten av tröjan tycker jag det är finast med raglanskärning, så så fick det bli!
20130503-054533.jpgDet blev även premiär för mig att kanta med Jerseytyg och jag är riktigt nöjd med slutresultatet. Jag gillar det prickiga i halsen. CoverPron ställde jag på stygnlängd 4, trådspänning 3 rakt över, pressartryck 0.8 mm, samt lägsta möjliga diff. Trots diffinställningen var jag tvungen att dra i tågtyget när jag kantade för att det inte skulle bli rynkigt. Hade även Gütermanntråd både till nålar och undertråd. Vanligtvis har jag bara “billigare” koner till allt om det är vitt kantband, eller till undertråd om det är färgat kantband. Fick ett tips om att Gütermanntråden kunde hindra bångstyriga maskiner att göra hoppstygn. Vanligtvis får jag hoppstygn vid låg diff, men inte denna gång. Återstår att se hur det funkar när jag kantar med interlock istället för Jersey.
20130503-210318.jpgBåda tröjorna tillsammans!

Tågtyget är lite bredare är de flesta andra tyger, och när jag klippt ut såg jag att det fanns nog med tyg över till ett framstycke på en body! “Syskonmatchning!” dök upp i huvudet och vips rotade jag fram mina Ottobre för att hitta body med raglanskärning.
Framstycket blev som sagt i tågtyget men det räckte inte till bakstycket så det fick bli prickigt.
20130503-210518.jpg
Ska bli spännande att se om bodyn går att ta över huvudet på bebisen i och med att det varken är knappar eller omlott.

Mönster: Raglantröja från Ottobre 4/2012, stl 104. Body från Ottobre 3/2013, stl 56.

Material: Tågjersey och prickigt tyg från Skroten. Knappar från Stoff och stil.

Tumme upp: Supernöjd med tygmatchningen och jag gillar verkligen prickiga kantningen.

Tumme ner: Hade en del problem med fållningen så det kom ett par ramsor. Lyckades dåligt med storlekslapparna; första glömde jag, andra blev knasig för jag satte fast den med en knappnål som gjorde att kantningen blev sned. Tredje sydde jag dit före kantningen, men för högt upp, så det är bara halva “56” som syns. :)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.