Har på senaste tid sett en stor mängd kepsmössor florera på olika sybloggar och har faktiskt inte tyckt de varit speciellt fina. Men nu med kombination kyla och stark vårsol så har jag insett att det verkar ganska praktiskt.
Jag höftade fram ett vanligt mössmönster och ritade en skärmdel till den. Jag strök på ett lager vlieselin på ena skärmdelen och så sydde jag tre stickningar för att stadga upp det hela.
20130410-103402.jpg
Eftersom jag och mina systrar har delad vårdnad om overlocken så får jag stå ut med att den inte finns hos mig ibland (fast det är väldigt sällan). Nu är ett sånt tillfälle, så denna mössan syddes med fuskoverlock på vanliga maskinen.

Mönster: Eget.

Material: Röd klöverjersey från Ohlssons.

Tumme upp: Så häftigt att kunna svänga ihop något helt från scratch på typ en halvtimme. Dessutom med helt ok resultat.

Tumme ner: Lite typiskt att när jag letade efter vlieselinet så hittade jag vliesofixen som jag ville ha för en applikation till detta projekt. Då hittade jag istället vlieseline och lade det på ett bra ställe. Nu hittade jag bara en smal smal remsa som med nöd och näppe räckte till skärmen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.