För väldigt länge sedan fick jag en förfrågan om jag kunde göra ett lapptäcke till en docksäng. Det blev en liten utmaning eftersom jag aldrig sytt med lappteknik förut (nu ljög jag, jag gjorde en grytlapp i syslöjden i mellanstadiet).
Julen 2011 levererades det.
20130329-083354.jpgUngefärlig arbetsgång:
Jag skar ut lika stora rutor med rullkniven och skärmatta och lade ut rutorna lite lagom huller om buller. Sedan overlockade jag ihop bit för bit i remsor och försökte vara noga med att skära bort lika mycket med overlockkniven. Sedan overlockade jag ihop remsorna till en stor bit, mätte och skar upp baksida och kanter. Både baksidan och kanterna är av ett jättehärligt somrigt påslakan! 20130329-083459.jpgSom mellanlägg använde jag en bit fleecefilt. Som quiltning sydde jag med raksom i sömmarna (på längden), genom framsida, fleece och baksida. Till sist vek jag runt kanten och sydde fast för hand. 20130329-081720.jpg
Mönster: Inget.

Material: Gamla gardiner, påslakan och annat återvunnet från tyggömmorna.

Tumme upp: Blev kanonbra trots första försöket!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.