Häromdagen var det dags för treårskalas för en av kusinerna. Jag hade en ide vad jag ville göra. En västklänning i JNYs stretchfrotté i djungeltyget. Idén fick jag när jag läste om ett av Makrills verk.
Det blev nästan en kopia, till och med samma färg på kantbandet.
20130312-193757.jpgJag hade inget mönster på nån västklänning, utan tog helt sonika ett av tröjmönstren jag har och kantade ärmhålen istället för att sy dit ärmar och så ställde jag ut på bredden och förlängde några centimeter. Om jag gör någon mer västklänning så kommer jag nog prova att göra halshålet aningens större samt ändra lite i ärmhålen. Nu blev det lite mycket tyg “mellan ärmhålen”, åtminstone på ryggen.
Jag hoppas klänningen blir uppskattad och att den kommer värma gott i vinter ovanpå en långärmad tröja.

Mönster: Jag utgick från slipströjan i stl 98 och hoppade över ärmarna. Ställde ut någon cm på bredden och förlängde någon cm.

Material: JNYs Djungeltyg i stretchfrotté samt kantband av röd mudd från Ohlsons.

Tumme upp: Förvånad hur lätt det gick att göra denna klänning. CoverPron skötte sig utmärkt!

Tumme ner: Passformen över ryggen, men det gör egentligen inget.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.