För en gångs skull har jag vågat mig på ett syprojekt till mig själv! Det händer inte så ofta, men denna gång blev jag så nöjd, så det kanske inte dröjer så länge tills nästa gång.

Jag har flera gånger varit in på Ohlssons och kikat på deras klövertyger, men inte kommit mig för att faktiskt köpa något, förutom för någon vecka sedan. Jag blev inspirerad av Pyssellycka som gjorde en tunika i det gröna tyget och kände att jag vill också ha ett plagg i det tyget! Jag har en klänning i trikå, inköpt på Indiska, som jag gillar och tänkte att jag kanske kunde rita av mönstret och göra nåt liknande. Det gick i en rasande fart häromveckan och jag ritade av framstycken och bakstycken och provsydde i en bit trikå jag hade liggande. Det blev inte jättebra men inte åt skogen heller.
När jag sen fick tid för det riktiga projektet fick jag prova en det nya tekniker, tex rynkade jag med framilonband, som jag inte ens visste vad det var förra veckan. Dessutom har jag inte rynkat något tidigare heller. Jag började med att rynka de övre framstyckena under bysten och det var mycket smidigare med framilonband än med rynktråd. När jag rynkat klart sydde jag ihop framstyckena och sydde ena axelsömmen innan jag kantade halsringningen och sydde till sist den andra axelsömmen.
Ärmarna, som jag hoppade över på provtröjan, skulle också rynkas, både upptill och nedtill men på olika sätt. Upptill använde jag framilonband igen men nedtill gjorde jag bara ett veck innan jag kantade. Det blev bra, men ärmen blev aningen tight nedtill. Inte så det klämmer åt, men det hade varit bekvämare med en centimeter till.
20121005-055803.jpgHär ser man rynket under bysten och på axeln, samt vecket nedtill på ärmen.

Nu var det mesta småpillet klart och jag kunde sy på nedre framstycket och nedre bakstycket, sedan fålla nederkanten och Voila!
20121005-060515.jpg
Mönster: Eget, avritat och hoppysslat från en klänning inköpt på Indiska.

Material: Grönt klövertyg från Ohlssons, vit interlock från stoff och stil till kantband.

Tumme upp: Den kicken jag fick efter att ha blivit färdig och faktiskt gjort nåt lyckat till mig själv som jag knappt kan vänta med att sätta på mig!

Tumme ner: Inget alls egentligen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.