Länge har jag gått och tänkt på att jag vill göra en åkpåse till vagnen innan det blir kallare. Det tog ganska lång tid innan jag kom igång, men när jag väl fick tid och barnledigt en stund så gick det kvickt som tusan! En första tanke var att jag skulle göra någon slags lapptäcksteknik på överdelen, men såhär i efterhand är det skönt att jag övergav den tanken. Istället använde jag mig av det sista stora stycket jag hade av det härliga prickiga tycket från Stoff och Stil, samt Ikeas grå tyg med blad på.

20111230-060240.jpg

Jag gjorde åkpåsen vändbar, men hittills har vi bara använt den som på bilden, det känns bäst.

I sidan sitter en dragkedja, återanvänd från en gammal favorittröja som var så nött att det börjat gå hål på tyget. Härligt att kunna använda saker igen! Som värmeisolering har jag använt ett gammalt täcke. Längst upp på påsen sitter det en dragsko för att kunna dra åt och få det lite mysigare. Den lilla biten mitt fram som är nervikt på bilden brukar vanligen inte alls vara nervikt. Jag är jättenöjd med den flärpen, eller vad man nu ska kalla den. Den är perfekt att sticka ner frusna händer under, men passar också bra när grabben vill ha händerna framme för då kan han ta ut dem på sidorna och så skyddar flärpen bröstet från vind.

Mönster: Eget. Tänkte lägga ut en skiss här på bloggen någon gång.

Material: Det prickiga kommer från Stoff och Stil och finns nog tyvärr inte mer.

Tumme upp: Den blev varm och go. Och fin! Och det var kul att göra!

Tumme ner: Om jag skulle göra en till någon gång så skulle jag göra den en decimeter längre ungefär, dessutom skulle jag ta en längre dragkedja så att man kan öppna upp lite mer. Jag skulle också sätta i någon slags hälla så man kan fästa den i överkant så att den inte vill halka ner. Det senaste problemet har vi löst genom att lägga lite halkskydd från Ikea under påsen och det funkar rätt ok.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.