I våras gjorde jag en mössa till grabben. När den var klar var jag inte så nöjd, men den har faktiskt blivit använd dagligen!
Mönstret ritade jag själv och det består av fyra tårtbitar yttertyg och fyra tårtbitar innertyg. Tårtbitarna syddes ihop till varsin mössa och sedan lade jag dem räta mot räta och sydde ihop längs kanten. Jag lämnade ett litet vändningshål och vände mössan rätt. Slutligen sydde jag med raksöm längs med brättet ett par gånger och i och med det slapp jag sy igen vändningshålet för hand! Dessutom är mössan vändbar!

20110705-082236.jpg

20110705-082257.jpg

20110705-082309.jpg

Mönster: Eget.

Material: Havstyget från Znok och gul interlock från E-slöjd.

Tumme upp: Mössan är jättesöt och har blivit använd massor. Grabben gillar den och vill gärna den på sig.

Tumme ner: Passformen blev inte perfekt, men för ett första försök blev den helt ok!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.