När den första djungeltröjan inte dög som present så satte jag mig och påbörjade nästa tröja, som förhoppningsvis skulle bli bättre. Efter att ha kantat ärmarna gav jag upp med den gula tråden och tänkte att halslinnen får bli röd istället. Men inte heller det gick bra, jag förstår inte alls vad som gick fel, men jag fick hoppstygn hela tiden och var tvungen att sprätta flera gånger (tack Birgitta för sprätthjälpen!) Efter att ha låtit maskinerna vila under midsommarafton och midsommardag så blev det ett nytt försök på dagen för kalaset. Det blev inte helt bra, jag fick fortfarande en del hoppstygn, men de fäste jag för hand med nåt och tråd. På bilderna nedan kan man se hur maskinen krånglat lite. Jag fattar inte alls hur det har kunnat bli så.

20110627-194911.jpg

 

20110627-194926.jpg

Det slutliga resultatet blev lite annorlunda än många djungeltröjor jag sett ute i sybloggs-världen. Det funkade helt ok med röd halslinning och gula ärmslut. Även om födelsedagsbarnet hellre ville bada än prova tröja så hoppas jag att lilla tjejen kommer trivas i sin nya tröja.

20110627-194945.jpg

20110627-194958.jpg

Mönster: Slipströja, stl 92, Ottobre, förlängd några centimeter och kortare ärmar.

Material: Härliga djungeltyget från JNY Design, gul mudd från Mjuka tyger, röd mudd från Stoff och Stil.

Tumme upp: Hade trevligt sällskap mesta tiden jag sydde och att jag äntligen lyckades få ihop något som jag kan tänka mig ge bort.

Tumme ner: Frustration över hoppstygn och tråd som går av.

Framtiden: Ska se om byte av nålar i Täcksömsmaskinen kan göra någon nytta.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.