I ett par dagar har jag velat sy en tröja till ett födelsedagsbarn som två-årspresent, men det har varit dåligt med ork och tid eftersom vi har börjat sommarledigheten med att rensa en hel del i huset. Med midsommargäster på inkommande och kalas på söndag var det helt enkelt tvunget att hända nåt idag.

Jag bestämde mig för att göra en tröja i djungeltyget, men nästan allt har gått fel. Jag klippte först ut två bakstycken, men insåg det innan jag sydde axelsömmen. Jag trädde sedan om coverlocken till gul tråd och provsydde lite. Ena tråden gick av hela tiden och jag tänkte att det kunde bero på att det var en vanlig rak trådrulle (ej konisk) och dessutom “noname”-märke, så jag rullade helt enkelt upp lite av tråden på en tom kon och fortsatte. Det gick ganska bra, tills jag insåg att jag glömt sträcka tyget när jag kantade, så både halslinning och ärmslut blev buckliga. När jag äntligen kantat och monterat klart ville jag prova tröjan på min grabb, eftersom jag tyckte den såg lite kort ut. Visst var den kort, trots att jag tog i lite extra jämfört med mönstret. För att spara några centimeter bestämde jag mig för att kanta tröjan nedtill istället för att fålla. Men vad händer? Jo, tråden gick av hela tiden och det gick inte få det bra. Det slutade med att det fick vara bara en kedjesöm på kantbandet längst ned. Med facit i hand är jag inte nog nöjd att ge bort den, så den får nog hamna i Jakobs garderob istället.

20110623-210806.jpg

Mönster: Slipströja, stl 92, Ottobre.

Material: Härliga djungeltyget från JNY Design och mudd från Mjuka tyger.

Tumme upp: Tja… Vädret kanske? Tvätten hann i alla fall torka ute på tvättvindan.
Jo, förresten, den är fin på håll.

Tumme ner: Det mesta tyvärr. Det är nog bara att glömma allt och blicka framåt.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.