För ett par månader sedan saknade jag en kofta eller liknande att ha på grabben när det var lite för varmt för jacka, eller bättra på med en extra tröja under jackan när det var lite kallare. Jag bestämde mig för att prova en omlottvariant från Ottobre. Det är samma mönster som deras omlottbody i nr 7/2006, men själva “bodyknäppningen” är avkapad. Först tyckte jag inte den blev så bra. Den var väldigt lång och smal, men med facit i hand så har den blivit använd väldigt mycket och den passar bättre nu än när den var ny. Kanske har grabben smalnat och blivit längre?

20110615-215020.jpg

Bilden är från i påskas när det var så varmt ute. Han sitter i en lekpark på trappen upp till en ganska stor rutschkana, men jag har för mig att själva trappen var roligare än rutschkanan. :)

Mönster: Raglantröja, omlott, stl 86, Ottobre 7/2006.

Material: Bruna elefanttyget (interlock) från Jofotex samt vit muddväv från Stoff och Stil eller Ohlssons till kantning.

Tumme upp: Det var som sagt länge sedan jag sydde den, men jag har för mig att jag blev väldigt nöjd med kantningen (det var före bandkantaren, så jag gjorde det med tvillingnålen). En stor tumme upp för att den är så välanvänd!

Tumme ner: Kantningen här med. Fick en skarv i muddväven på kantningen mitt fram, trots att jag ansträngde mig för att det inte skulle bli så.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.